Διαχείριση κριτικών Google My Business

Σας παρέχουμε ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για το επιχειρηματικό προφίλ Google My Business

Δημιουργία Προφίλ

Επαλήθευση επιχείρησης Google

Διαχείριση κριτικών

Αναρτήσεις

Προϊόντα και Υπηρεσίες

Το προφίλ Google My Business είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις για να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και να συνδεθούν με πελάτες.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τον αποτελεσματικό χειρισμό των κριτικών στο Google My Business:

google business

Παρακολούθηση και άμεση απόκριση

Παρακολουθήστε τακτικά τον λογαριασμό σας στο Google My Business για νέες κριτικές. Επιδιώξτε να απαντάτε σε κριτικές άμεσα, κατά προτίμηση εντός 24-48 ωρών. Αυτό δείχνει ότι εκτιμάτε τα σχόλια των πελατών και συμμετέχετε ενεργά στην αντιμετώπιση των ανησυχιών τους ή στην εκτίμηση των θετικών εμπειριών τους.

Πείτε Ευχαριστώ για τις θετικές κριτικές

Δείξτε εκτίμηση για τις θετικές κριτικές ευχαριστώντας τους πελάτες για τα σχόλιά τους. Εξατομικεύστε την απάντησή σας και αναφέρετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες από την κριτική τους για να την κάνετε πιο ουσιαστική. Αυτό όχι μόνο αναγνωρίζει τη θετική τους εμπειρία αλλά ενθαρρύνει και άλλους πελάτες να αφήσουν κριτικές.

Αντιμετωπίστε τις αρνητικές κριτικές επαγγελματικά

Όταν αντιμετωπίζετε αρνητικές κριτικές, απαντήστε επαγγελματικά και διακριτικά. Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τις ανησυχίες του πελάτη και να τις αντιμετωπίσετε εποικοδομητικά. Ζητήστε συγγνώμη για τυχόν αρνητικές εμπειρίες που είχαν και προσφέρετε μια λύση ή βήματα για την επίλυση του προβλήματος. Αποφύγετε την άμυνα ή την αντιπαράθεση, καθώς μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Λήψη συνομιλιών εκτός σύνδεσης

Σε περιπτώσεις όπου η επίλυση του προβλήματος απαιτεί πιο λεπτομερείς πληροφορίες ή απόρρητο, είναι καλύτερο να θέσετε τη συνομιλία εκτός σύνδεσης. Δώστε στοιχεία επικοινωνίας ή ζητήστε από τον πελάτη να επικοινωνήσει μαζί σας απευθείας μέσω email ή τηλεφώνου. Αυτό καταδεικνύει τη δέσμευσή σας για την επίλυση του ζητήματος και δείχνει σε άλλους πιθανούς πελάτες ότι είστε προορατικοί στην αντιμετώπιση των ανησυχιών.

Διατηρήστε τη συνέπεια και την ευγένεια

Ανεξάρτητα από το αν η κριτική είναι θετική ή αρνητική, να διατηρείτε πάντα έναν συνεπή και ευγενικό τόνο στις απαντήσεις σας. Να θυμάστε ότι οι απαντήσεις σας είναι ορατές στο κοινό και η διατήρηση του επαγγελματισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη φήμη της επωνυμίας σας. Αποφύγετε να μπείτε σε έντονες διαφωνίες ή να εμπλακείτε σε δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Διαχείριση ψευδών ή παραπλανητικών κριτικών

Εάν συναντήσετε κριτικές που είναι ψευδείς, παραπλανητικές ή παραβιάζουν τις πολιτικές κριτικών της Google, μπορείτε να τις επισημάνετε για κατάργηση. Παρέχετε σαφή στοιχεία ή τεκμηρίωση για να υποστηρίξετε τον ισχυρισμό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες της Google για την αναφορά ακατάλληλων κριτικών.

Μάθετε από τα σχόλια

Οι κριτικές μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σε τομείς βελτίωσης της επιχείρησής σας. Αναζητήστε κοινά θέματα ή ζητήματα που αναφέρονται σε κριτικές και θεωρήστε τα ως ευκαιρίες για ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε τα σχόλια για να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή την εμπειρία πελατών σας.

Ενθαρρύνετε περισσότερες κριτικές

Ενθαρρύνετε ενεργά τους ικανοποιημένους πελάτες σας να αφήνουν κριτικές στο Google. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συμπεριλαμβάνοντας μια παρότρυνση για δράση στον ιστότοπό σας, σήμανση στο κατάστημα, υπογραφές email ή αποδείξεις. Όσο περισσότερες θετικές κριτικές έχετε, τόσο καλύτερα αντανακλά την επιχείρησή σας και βοηθά στην εξισορρόπηση τυχόν αρνητικών κριτικών.

Να θυμάστε ότι κάθε κριτική είναι μια ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες και να επιδείξετε τη δέσμευσή σας για ικανοποίηση πελατών. Χειρίζοντας τις κριτικές έγκαιρα, επαγγελματικά και με ενσυναίσθηση, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τη φήμη σας στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη με το κοινό σας.

Scroll to Top