αργή ιστοσελίδα αργό web site

Αργή ιστοσελίδα τι φταίει πως και βελτιώνεται ;

Έχετε αργή ιστοσελίδα; καθυστερεί το web site σας;

Οι επιδόσεις του διακομιστή (web server) που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην γενικότερη απόδοση της ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη δομή της ίδιας της ιστοσελίδας σας. Εάν είναι σωστά σχεδιασμένη και προσφέρει σωστή και ομαλή εμπειρία χρήσης στους επισκέπτες σας.

Από τι εξαρτάται ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας;

Όταν γίνεται μια αίτηση σε έναν διακομιστή για μια ιστοσελίδα, εκτελούνται πολλαπλές διαδοχικές εργασίες και ενέργειες, έτσι ώστε ο τελικός χρήστης να μπορέσει να δει μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα στον φυλλομετρητη του (web browser). Ακόμα και εάν η ίδια η ιστοσελίδα είναι βελτιστοποίημένη, εαν ο διακομιστής είναι αργός, το συνολικό χρονικό αποτέλεσμα είναι επίσης αργό. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε δυναμικές ιστοσελίδες και όχι σε στατικές. Οι δυναμικές ιστοσελίδες δημιουργούνται κάθε φορά που τις επισκέπτεστε, σε αντίθεση με τις στατικές οι οποίες είναι ήδη “έτοιμες” για προβολή.

Μια ένδειξη των επιδόσεων ενός διακομιστή είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να παράγει μια δυναμική ιστοσελίδα, γνωστός ως ο «χρόνος του πρώτου byte». Εάν είναι ο χρόνος αυτός μικρότερος από ένα δευτερόλεπτο τότε ο οι ιστοσελίδες “φορτώνουν” σχετικά γρήγορα. Οι περισσότερες τοποθεσίες Web σήμερα είναι δυναμικές. Αυτό σημαίνει ότι τραβάτε από μια βάση δεδομένων πληροφορίες κάθε στιγμή.

Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης ζητά μια σελίδα από το διακομιστή και ο χρόνος που χρειάζεται για να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία εξαρτάται από την απόδοση του κώδικα και τη δύναμη του διακομιστή (web server) φιλοξενίας των ιστοσελίδων.

Αυξηση ταχύτητας ιστοσελίδας
Σήμερα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες (διαχείρισης περιεχομένου) δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων πάνω στις οποίες είναι σχεδιασμένοι ιστοχώροι (Web sites) Παραδείγματα από πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου είναι τα εξής: WordPress, Drupal, Cscart, Magento, Joomla, Prestashop . Κάποιες από τις πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου απαιτούν πολύ ισχυρούς διακομιστές και κάποιες άλλες λιγότερο.

Εξαρτάται λοιπόν κάθε φορά τον στόχο και τον σκοπό που θέτουμε όταν επιλέγουμε ένα συνολικό πακέτο δημιουργίας και φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εάν οι απαιτήσεις της πλατφόρμας είναι χαμηλές όταν πρόκειται για ένα μικρού μεγέθους web site, ή αν είναι υψηλές εάν πρόκειται για ένα e-shop με χιλιάδες προϊόντα ή μια τεράστια βάση δεδομένων.

Κόστος φιλοξενίας ιστοσελίδων

Οι περιορισμοί στον προϋπολογισμό του τελικού κόστους επίσης παίζουν μεγάλη σημασία για το τι επιλογές γίνονται κάθε φορά. Όταν λοιπόν περιορίζουμε το κόστος χρημάτων στην επιλογή διακομιστή, τότε σαφώς το αποτέλεσμα είναι ορατό.

Να θυμάστε πρέπει να επιλέγουμε τον κατάλληλο (Server) διακομιστή για κάθε ιστοσελίδα, χωρίς να κάνουμε περικοπές στο κόστος του διότι αργά ή γρήγορα θα μας κοστίσει ακριβότερα…..

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας ένας φθηνός server ή ένα οικονομικό πακέτο hosting είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος να αποτύχετε!

Κατασκευή γρήγορης ιστοσελίδας

Πακέτα Hosting που μπορείτε να βρείτε για την ιστοσελίδα σας είναι τα ακόλουθα:

Shared Hosting – κοινόχρηστους διακομιστές

με χαμηλό κόστος και αμφίβολη ποιότητα σε επιδόσεις ιδιαίτερα τις ώρες της ημέρας με υψηλό traffic.

VPS – Virtual Private servers

Mε υψηλότερες επιδόσεις από αυτές του Shared Hosting και ειδική προσαρμογή hardware σύμφωνα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας, οι οποίοι όμως απαιτούν ειδικές γνώσεις εγκατάστασης και παραμετροποίησης.

Dedicated servers

Αυτοί οι διακομιστές είναι σχεδιασμένοι για υψηλές επιδόσεις και έτσι οι προδιαγραφές τους είναι αρκετά ισχυρές. Απαιτούν ειδικές γνώσεις εγκατάστασης και παραμετροποίησης αλλά προσφέρουν εξαίρετο αποτέλεσμα. Συνήθως προορίζονται για υψηλής κυκλοφορίας ιστοσελίδες.
Προσοχή εάν έχετε αργή ιστοσελίδα σημαίνει ότι χάνετε επισκεψιμότητα, πελάτες και δουλειές. Το ρισκάρετε; Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το 69 τοις εκατό των επισκεπτών σε μια αργή ιστοσελίδα τους, κάνει να εγκαταλείψουν μια online αγορά. Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του site σας!

Συνήθεις λόγοι που κάνουν ένα site για να φορτώσει αργά

  • Ο αριθμός και το μέγεθος των εξωτερικών πόρων που περιλαμβάνονται στο site
  • Το μέγεθος των εικόνων που περιλαμβάνει
  • Ο σχεδιασμός του κώδικα και της βάσης δεδομένων (πχ ερωτήματα που εκτελούνται ενώ φορτώνει την τοποθεσία)
  • Η ύπαρξη Flash
  • Η ταχύτητα του server
  • Διάφορα άλλα τεχνικά θέματα που θέλουν διερεύνηση

Βελτίωση ιστοσελίδας που παει αργά

Εάν εξακολουθεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα απόδοσης στην ιστοσελίδα σας μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Παράλληλα σε περίπτωση που επιθυμείτε ολοκληρωμένες λύσεις web marketing, κατασκευή ιστοσελίδων ή επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της επιχειρησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε

Τηλ. 2106632266

Κιν. 6934469804

Scroll to Top