Αύξηση πωλήσεων μέσω internet – επισκεψιμότητας

Αύξηση πωλήσεων μέσω internet

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω internet αλλά δεν τα καταφέρνουν. Θα αναρωτηθήκατε πολλές φορές πως κάποιοι μπόρεσαν και πέτυχαν να αυξήσουν τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα.

  • Γιατί δεν παίρνετε αρκετές πωλήσεις;
  • Έχετε αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία;
  • Προσεγγίζετε στοχευμένους πελάτες;

Έχοντας συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες από διάφορους κλάδους σας συμβουλεύουμε ότι για να πετύχετε αύξηση πωλήσεων, χρειάζεστε μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική.

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής αυτής απαιτεί λεπτομερή γνώση της αγοράς και ορισμό του σημείου αναφοράς.

Σχεδιασμός στρατηγικής αύξησης πωλήσεων μέσω internet

Που είμαστε τώρα (σημείο αναφοράς)

Θα χρειαστεί με σαφήνεια να ορίσετε το σημείο το οποίο βρίσκεστε τώρα.

Που θέλουμε να πάμε

Θα χρειαστεί να θέσετε εφικτούς στόχους και σκοπούς.

Πώς θα πάμε

Θα χρειαστεί να βρείτε και να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία και να βρείτε τον δρόμο προς την επιτυχία. Η επέκτασή σας σε νέα τμήματα της αγοράς, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για την προσέγγιση στοχευμένου κοινού.

Κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop

Αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας το Α και το Ω

Για να είστε σε θέση να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω internet, είναι προφανές πως πρέπει να βρείτε τρόπους να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας μπορεί να αυξηθεί με διάφορους τρόπους. Ο τελικός στόχος σας πάντα πρέπει να είναι να φέρετε αρκετή κίνηση στο web site σας. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ας δούμε λοιπόν μερικούς.

Διαφήμιση Google

Η διαφήμιση της ιστοσελίδας σας με Google Ads είναι ένας από τους σίγουρους και αποδοτικότερους τρόπους αύξησης πωλήσεων. Μέσω των Google Αds ακολουθείτε το μοντέλο PPC, έναν από τους πιο δίκαιους και αποδοτικότερους τρόπους διαφήμισης. Δίκαιος και αποδοτικός τόσο για την τσέπη σας όσο και για το αποτέλεσμα. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά μιας καμπάνιας Google Ads είναι ότι πληρώνετε όχι για τις εμφανίσεις παρά μόνο για τα κλικ.

Έτσι σε περίπτωση που “τρέχετε” μια καμπάνια Google Ads, θα πληρώσετε μόνο για τους υποψήφιους πελάτες που θα επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας και όχι για το πόσες φορές θα εμφανιστεί η διαφήμισή σας.

Διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα

Λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας που έχουν τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, Tweeter, Instagram, αλλά επίσης και πάρα πολλά άλλα, αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να διαφημιστείτε. Εδώ μπορείτε να στοχεύσετε με πολλαπλά κριτήρια το κοινό σας και να το οδηγήσετε στην ιστοσελίδα σας με χορηγούμενες διαφημίσεις. Οι επιλογές είναι αρκετές και κάθε πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων έχει εξελιγμένα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη διαφήμιση. Η διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι αρκετά αποδοτική για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης.

e-shop φιλικό στις μηχανές αναζήτησης

Διαφήμιση σε ιστοσελίδες

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδες που προσφέρουν την ευκαιρία να διαφημιστείτε. Το budget κάθε φορά ποικίλει και καθορίζεται από την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν. Σαφώς το κοινό της κάθε ιστοσελίδας παίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση της διαφήμισής σας. Εάν μια ιστοσελίδα που σκοπεύετε να διαφημιστείτε είναι σχετική με τον κλάδο σας, τότε σαφώς έχετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως προς την αύξηση των πωλήσεών σας.

Φανταστείτε λοιπόν να έχετε ένα ξενοδοχείο και να θέλετε να το διαφημίσετε σε κάποιο site. Είναι προφανές πως πρέπει να επιλέξετε μια ιστοσελίδα με υψηλή επισκεψιμότητα σχετική με τον τουρισμό και τις διακοπές. Το κοινό αυτής της ιστοσελίδας είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας. Έτσι χρησιμοποιώντας τις πρακτικές διαφήμισης με banner, Pop Up μηνύματα, Άρθρα ή ακόμα και βίντεο, έχετε αρκετές πιθανότητες να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Σε αντίθετη περίπτωση εάν με το ξενοδοχείο προσπαθήσετε να διαφημιστείτε σε ιστοσελίδα διαφορετικού περιεχομένου από τον τουρισμό η τις διακοπές θα είχατε μικρότερη απόδοση.

online επιχειρήσεις

Αύξηση οργανικών αποτελεσμάτων ιστοσελίδας

Η αύξηση των οργανικών αποτελεσμάτων μιας ιστοσελίδας είναι ένα από τα ζητούμενα των περισσότερων ιδιοκτητών ιστοσελίδων. Συνήθως αυτός είναι και ο στόχος της κατασκευής ιστοσελίδων και της δημιουργίας e-shop.  Η αύξηση των οργανικών αποτελεσμάτων μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop είναι μια διαδικασία επίμονη και χρονοβόρα. Θυμηθείτε πως η σωστή και ολοκληρωμένη καταχώρηση προϊόντων σε eshop, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής SEO.

Είναι εκείνη η οποία θα οδηγήσει περισσότερες πωλήσεις που είναι και το ζητούμενο. Οι οργανικές αναζητήσεις μέσω των μηχανών αναζήτησης Google, Bing, Yandex κλπ, έχουν σκοπό να δώσουν την καλύτερη απάντηση στους χρήστες. Για να δώσουν ως καλύτερη απάντηση την ιστοσελίδα σας στα πρώτα τους αποτελέσματα, πρέπει η ιστοσελίδα σας να τηρεί πολλές προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές σχετίζονται με πολλούς παράγοντες του λογόμενου SEO (Search Engine Optimization). Οι ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης και σωστά σχεδιασμένες είναι εκείνες που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και μεγάλα ποσοστά μετατροπών.

 

Ζητείστε σήμερα προσφορά για τον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικής αύξησης πωλήσεων της ιστοσελίδας σας.

Δωρεάν εκτίμηση κόστους

Κατασκεύασε την ιστοσελίδα σου

Scroll to Top